castellano català
ANAR A L'INFORME ANUAL

Cultura i esport

C

CULTURA I ESPORTS

La Fundació col·labora amb diverses entitats i organitzacions, les quals desenvolupen activitats dins l’àmbit de la cultura, i l’esport i utilitza aquestes activitats com a eines per facilitar la integració social de persones en risc d’exclusió. 

Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya.

La Fundació ha col·laborat i patrocinat les “V Jornades Internacionals de Reflexió Educativa a la Seu d’Urgell i Andorra portades a terme els dies 16 i 17 d’octubre de 2015 sota el lema “La Innovació. Un pas endavant?”, les quals van comptar amb una elevada participació i una elevada qualitat de les ponències.  

Enginyers Rugby Union Club

Des de la Fundació s’entén l’esport com una eina que ajuda el desenvolupament de les persones, i el rugbi és una pràctica esportiva que fomenta els valors de la solidaritat, el compromís i l’esforç col·lectiu. Per aquest motiu, durant la temporada 2014-2015 la Fundació ha continuat patrocinant l’equip de rugbi de Barcelona, que es va fundar l’any 1989, així com el de waterpolo que està a la 1a divisió nacional.  

Fundació Privada de l’Auditori i l’Orquestra

La Fundació Caixa d’Enginyers ha col·laborat un any més en el projecte “Et toca a tu” de la Fundació Privada de l’Auditori i l’Orquestra. Es tracta d’un projecte musical pioner que busca la utilització de la música com una eina d’integració social. A l’edició del 2015 hi han participat uns 90 alumnes de l’Escola Gabriel Castellà d’Igualada, Los Ronderos de l’Obra Santa Lluïsa de Marillach, La Coral Shalom de Llar de Pau i la Coral Apropa Cultura. Aquest projecte ha estat organitzat per l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC), i ha comptat amb el suport de la Fundació Caixa d’Enginyers. 

El dia 12 de juny havia de tenir lloc a L’Auditori de Barcelona el concert “Et toca a tu” en el qual els joves participants en aquest projecte estrenaven, juntament amb l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC), l’obra encàrrec del compositor Oriol Cruixent. A causa de les mesures cautelars dictades pel jutjat social número 9 de Barcelona en relació a la vaga dels acomodadors de L’Auditori, es van suspendre totes les actuacions previstes fins a final de temporada. Molts dels participants en el concert van optar per fer part de l’actuació a la lluerna de l’edifici projectat per Rafael Moneo, la qual cosa va servir per descarregar el cor  de la frustració ja que estaven il·lusionats preparant aquest concert tan especial.

 

Grup Excursionista i Esportiu Gironí

La Fundació Caixa d’Enginyers ha continuat col·laborant amb el Grup Excursionista i Esportiu Gironí (GEiEG), una entitat sense afany de lucre, l’objectiu de la qual és el foment de l’esport i la cultura a Girona. L’any 2014 la Fundació Caixa d’Enginyers i el GEiEG van signar un acord de col·laboració per al programa d’ajuda als alumnes de la Fundació Carme Vidal. Es tracta d’alumnes amb problemes d’inadaptació escolar, els quals mitjançant la pràctica de l’esport a les instal·lacions del GEiEG milloren la seva intel·ligència emocional.

Cercle per al Coneixement

El Cercle per al Coneixement es una comisión de la Societat Econòmica Barcelonesa d’Amics del País para el fomento de la economía y la sociedad del conocimiento. La Fundación
Caja de Ingenieros ha colaborado en la organización de actividades para difundir entre la sociedad el conocimiento empresarial, científico y social. En el año 2015 se han realizado actividades como el Breakfast con Agustí Cordón o con Santi Ristol, el Vespre con Antoni Castells o con Oriol Amat o la Nit del Cercle 2015, entre otras.

Fundació Torrens-Ibern

La Fundació Caixa d’Enginyers ha col·laborat en el desenvolupament del web corporatiu de la Fundació Torrens-Ibern, i ajuda al compliment de les finalitat fundacionals. La Fundació Torrens-Ibern va ser creada l’any 1977 amb l’objectiu de promoure l’ús de la llengua catalana en els àmbits tècnic i científic.

 

Fundació privada Seira per a la Innovació i Projecció del cooperativisme

Seira és la fundació sense ànim de lucre que dóna suport financer a les cooperatives de treball associat. Aquesta vol ser un dels referents de coneixement de l’economia social i del cooperativisme a nivell financer en l’àmbit nacional, estatal i internacional. La col·laboració de la Fundació Caixa d’Enginyers ha estat en el patrocini, organització i participació de les “III Jornades Internacionals de Finances Cooperatives per a la creació de treball” el maig de 2015. Es tracta d’un projecte liderat per la Direcció General d’Economia Social i Cooperativa de la Generalitat de Catalunya i en el qual participen altres cooperatives.

Els objectius que es persegueixen amb l’organització d’aquestes jornades, aquest any sota el lema “Obrim les portes al finançament”, són:

• Incentivar la cooperació d’entitats financeres, agents públics i empreses cooperatives.

• Potenciar un sistema financer al servei de l’economia social i cooperativa.

• Integrar dins el sistema financer convencional les finances cooperatives.

• Idear nous instruments financers per a la iniciació, creació, creixement i consolidació de les empreses cooperatives.

• Cooperar i crear sinèrgies entre els membres de la xarxa per millorar l’eficàcia i l’eficiència del sistema de finances, és a dir, per innovar junts.

 

Fundació Universitària Balmes de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya

La Fundació Caixa d’Enginyers ha col·laborat en la 3a edició dels torneigs territorials de la First Lego League i la Junior First Lego League destinats a estudiants d’educació primària i secundària. Els torneigs van tenir lloc el 21 de febrer de 2015 al campus Vic de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya, institució gestionada per la Fundació Universitària Balmes. L’entitat ha patrocinat aquestes competicions de robòtica amb l’objectiu de promoure el coneixement científic i tecnològic.

 

 

< Ecologia i sostenibilitat Retorn social i reinserció laboral >