castellano català
ANAR A L'INFORME ANUAL

Carta del president

Estimades i estimats socis,

Estimats socis, estimades sòcies,

La Fundació Caixa d’Enginyers, fidel al seu compromís amb el desenvolupament social, econòmic i cultural dels seus socis i col·lectius afins, així com de la societat en general, s’esforça diàriament per treballar amb responsabilitat i excel·lència en tots aquests àmbits. 

En aquest sentit, em complau presentar-los la Memòria Social 2015 de la Fundació Caixa d’Enginyers, que recull les diferents actuacions i iniciatives de responsabilitat social que han estat impulsades durant l’any 2015. A través d’aquesta memòria volem donar a conèixer els fruits d’un esforç desenvolupat juntament amb els nostres col·laboradors, un esforç que segella el nostre compromís de construir un món millor.

El 2015 hem tancat el cinquè cicle anual des que el 2011 la Fundació Caixa d’Enginyers va iniciar les seves activitats. Durant aquest any s’ha seguit la línia de la Responsabilitat Social Corporativa del Grup Caixa d’Enginyers consolidada fa un any. En aquest context, cal assenyalar que el balanç de les actuacions respon als objectius plantejats en el moment de la seva creació. Unes actuacions que, per cert, són deutores dels valors propis del Grup Caixa d’Enginyers: el compromís amb les persones, la sensibilitat social, la cooperació, la proximitat i la integritat. 

En aquesta memòria podran trobar informació de totes les activitats que s’han dut a terme el 2015 en diferents àmbits del desenvolupament econòmic i social, com ara cultura i esport; ecologia i sostenibilitat; formació, excel·lència professional, beques i premis; enginyeria i innovació; i retorn social i reinserció laboral. També podran consultar les principals fites que ha aconseguit la Fundació en els diferents camps d’activitat des de la seva creació l’any 2011: implicació en més de 200 projectes, més de 2,5 milions d’euros destinats a col·laboracions, més de 150 beques i premis concedits, suport en l’organització de jornades i conferències tècniques i científiques, i accions de col·laboració directa en països en vies de desenvolupament, entre d’altres. 

Ara que hem fet un bon treball, no ens podem aturar, cal continuar. La nostra voluntat i el nostre compromís és reforçar encara més les actuacions de la Fundació Caixa d’Enginyers en aquells àmbits que, a causa de la crisi econòmica i dels seus efectes perniciosos, exigeixen una atenció especial. 

M’agradaria destacar el caràcter innovador de la Fundació, creant nous projectes interns pensats per als nostres socis i per a la societat en general.

Entre ells, el concurs Idees Meeting Point, amb més de 35 projectes rebuts, enfocats a la tecnologia, la innovació i la ciència. Es tracta d’idees o projectes inicials on hem valorat la seva innovació i el seu grau de capacitat de desenvolupament. .

M’agradaria destacar també, els 250 projectes rebuts per a la III edició de la Beca Isabel de P. Trabal, que premia professionals per la qualitat i impacte de la seva recerca, treball i activitat, així com per la seva excepcionalitat i esforç o pels seus èxits obtinguts. I també els 76 projectes presentats de la III edició dels Premis Emprenedoria destinats a empreses en el seu primer any de vida “start up” que desenvolupa projectes tecnològics i científics.

Com es pot comprovar, tots ells enfocats a fomentar l’esperit emprenedor i innovador i ajudar en la mesura del possible, al Desenvolupament professional dels nostres socis

Voldria aprofitar l’ocasió per expressar el meu agraïment als socis i a les sòcies de Caixa d’Enginyers pel fet d’haver dipositat la seva confiança en nosaltres i per haver fet viable el desenvolupament de les activitats reflectides en aquesta memòria. El nostre principal objectiu és continuar treballant amb constància per seguir donant suport i acompanyament a les iniciatives que afavoreixin el desenvolupament social, econòmic i cultural dels socis i les institucions properes al Grup Caixa d’Enginyers, i que promoguin la sostenibilitat mediambiental. 

Volem seguir construint el futur d’una societat millor i serà fantàstic poder comptar amb el seu suport dels més de 140.000 socis del Grup Caixa d’Enginyers que ens ajuden a dia a dia a fer-ho possible.

 

Dades Rellevants >