Estimades i estimats socis,

Em complau presentar-los la Memòria Social 2014 de la Fundació Caixa d’Enginyers, que recull les diferents actuacions i iniciatives de responsabilitat social que han estat impulsades durant el passat any 2014. A través d’aquesta memòria, volem donar a conèixer els fruits d’un esforç desenvolupat conjuntament amb els nostres col·laboradors, un esforç que segella el nostre compromís amb el desenvolupament social, econòmic i cultural dels nostres socis i col·lectius afins, així com de la societat en general.

Hem tancat el quart cicle anual des que el 2011 la Fundació Caixa d’Enginyers va iniciar les seves activitats. Un any que ha suposat la consolidació del vehicle de Responsabilitat Social Corporativa del Grup Caixa d’Enginyers. En aquest context, cal assenyalar que el balanç de les actuacions respon als objectius plantejats en el moment de la seva creació. Unes actuacions, per cert, que són deutores d’aquells que són els valors propis del Grup Caixa d’Enginyers: el compromís amb les persones, la sensibilitat social, la cooperació, la proximitat i la integritat.

En aquesta Memòria podran consultar informació de totes les activitats que han sorgit el 2014 en diferents àmbits del desenvolupament econòmic i social, com ara l’enginyeria i la innovació, ecologia i sostenibilitat, cultura i esport, retorn social i reinserció laboral, i formació i excel·lència professional.

També hem volgut deixar constància de les principals fites que ha aconseguit la Fundació en els diferents camps d’activitat des de la seva creació l’any 2011: implicació en més de 172 projectes, més de dos milions d’euros destinat a col·laboracions, 105 beques i premis concedits, suport en l’organització de jornades i conferències tècniques i científiques i accions de col·laboració directa en països en vies de desenvolupament, entre d’altres.

Tot i la bona feina feta, no ens aturem aquí. La nostra voluntat i el nostre compromís és reforçar encara més les actuacions de la Fundació Caixa d’Enginyers en aquells àmbits que, a causa de la crisi econòmica i els seus efectes perniciosos, exigeixen una atenció especial. Ens proposem incidir en la reinserció laboral dels socis en situació de desocupació, volem fomentar el desenvolupament i el progrés de la nostra societat mitjançant la innovació i l’emprenedoria i volem implicar-nos en la creació, el desenvolupament i la implementació de programes màster propis, així com en la creació d’un programa de beques i premis. Hi estem treballant i en veurem els fruit properament.

Aprofito l’ocasió per agrair als socis i sòcies de Caixa d’Enginyers el fet d’haver dipositat la seva confiança en nosaltres i per haver fet viable el desenvolupament de les activitats reflectides en aquesta memòria. En aquests temps de canvi, la Fundació Caixa d’Enginyers treballarà amb constància per continuar donant suport i acompanyament a les iniciatives que afavoreixin el desenvolupament social, econòmic i cultural dels socis i les institucions properes al Grup Caixa d’Enginyers, i que promoguin la sostenibilitat mediambiental.

Seguim construint el futur i serà magnífic si seguim comptant amb el seu suport, i els del 130.000 socis del Grup Caixa d’Enginyers, que ens ajuden a construir una societat i un mon millor.